Японската компания Honda излиза от пистата на световното първенство на Формула

...
Японската компания Honda излиза от пистата на световното първенство на Формула
Коментари Харесай

Honda напуска Формула 1

Японската компания Honda излиза от пистата на световното състезание на Формула 1 като снабдител на мотори в края на 2021 година, с цел да се концентрира върху технологии с нулеви излъчвания.

Решението е взето в края на септември и не е вследствие на пандемията от COVID-19, съобщи „ Ройтерс “. „ Причината е в дълготрайната ни цел за въглеродна индиферентност “, съобщи основният изпълнителен шеф на автопроизводителя, Тахакиро Хачиго. Усилията на марката, която се завърна във Ф1 през 2015 година като сътрудник на спортния тим на Red Bull, ще се съсредоточат в създаването на технологии с нулеви излъчвания, като горивни кафези и акумулатори.

„ Променящият се фокус в автомобилната промишленост докара до решението на Honda да преразпредели ресурсите си и ние разбираме и почитаме претекстовете зад това “, разяснява шефът на екипа на Red Bull Крисчън Хорнър.

Този месец Honda ще стартира първата си всеобщо създадена батерия – Honda e. Плановете са до 2030 година две трети от съединените транспортни средства да бъдат захранвани от нов тип, по-екосъобразна сила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР